iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

We Dream Alone - Endure

Kategori: Doom

 
Nattsvart och deprimerande. Nedstämt några varv och tempot därefter. I grunden lirar We Dream Alone modern doom metal. Addera även ett tunt lager hardcore-sludge ovanpå och vi har debut albumet Endure i ett nötskal.

Större delen av skivan består av kross och mos på instrumenten samtidigt som en desperat stämma bakas in i ljudbilden.  Den skrovliga sången gifter sig bra med de malande gitarrerna, högljudda trummorna och den penetrerande basen. Vid några få tillfällen slår de av och går in i hypnotiska, lågmälda passager. Men dessa passager är de sparsamma med. Som längst sträcker de sig till en kort interlude innan sista spåret I Am Disease tar vid.

Överlag har de fått till ett gött flow på skivan. Låtarna flyter på smidigt in i varandra på ett natruligt sätt. Det är så det skall vara med den här sortens musik. Dock finns det en låt som skiljer sig ur mängden på albumet och som fungerar som en liten avstickare. Det är när drygt halva albumet gått som låten Home börjar. Den liknar mer en tung hardcore-dänga än en doom-koloss. Det blir lite att man rycks upp ur deppigheten och kastar rakt in i en virvelvind av aggressivitet istället. Det är otroligt uppfriskande.

Egentligen finns det inget att klaga på. Det enda jag kan komma på är att det  kanske skulle vara gött med lite fler lågmälda passager för att bygga på dynamiken i låtarna. Men ibland kan det även vara trevligt att gotta ner sig riktigt mycket i misären. Tankarna går till downbeat/sludge/doom bandet med stort D: Black Sheep Wall.

We Dream Alones debut är sammanfattningsvis fantastiskt bra! Alla som gillar blytungt mörker har här en riktig skatt.

Betyg: 4/5

Kolla in dom här: Facebook Bandcamp Spotify
 

Summary In English:
Dark, depressive and heavy as fuck. These ingredients characterize We Dream Alones debut album Endure. It is truly great modern doom metal album. The vocal fits the soundscape perfect. At times, they go down in low key passages but they don't stay there for long. Crushing heaviness is the red thread through the whole album.
Overall, it sounds amazing!

Rating: 4/5

Check out We Dream Alone here: Facebook Bandcamp Spotify
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: