iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Moloken - All Is Left To See

Kategori: Doom

 
Umeåbandet Moloken är tillbaka efter 4 år med sitt tredje album "All is left to see".
 
Denna gången är de tydliga med att de inte vill placeras in i något musikaliskt fack. Visst, Molokens recept på domedags-prog finns fortfarande där i och med med de två första låtarna på albumet men efter det blir det snårigare i ljudbilden. Låten Burst är en hetlevrad dänga som skulle passa vilket mörkt och svårt hardcoreband som helst. Spåret efter, Seventh Circle, är albumets höjdpunkt och en riktig post-metal koloss. Sista spåret, Beginning Of The End, låter mer som ett intro än ett outro eftersom den bygger upp till ett crescendo som aldrig kommer.
 
Denna mångfald i ljudbilden gör det visserligen intressant att lyssna  på men den organiska känslan från tidigare släpp är borta. Det känns mer som ett brokigt ihopplock  av låtar än ett enhetligt album. Hur som helst håller låtarna var för sig hög kvalité. 
 
Betyg: 3/5
 
Lyssna här: https://moloken.bandcamp.com/
 
 
Summary in English:
The doomy prog-metal band Moloken from Umeå, Sweden, are back with their third album called "All Is Left To See". 
This time it's more experimental because the songs differ more from each other than before. The song Burst is a good dark hardcore explosion and the song Seventh Circle is a true post-metal colossus.
It's an intersting mix but the organic feel are gone.
 
Rating: 3/5
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: