iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Birch s/t

Kategori: hardcoreBirch är ett purfärsk hardcoreband från Göteborg och har precis släppt en EP.

Som lyssnare måste du vara beredd på att det inte är någon enkel och tillrättalagd hardcore Birch bjuder upp till. Det är tekniskt rens i sin renaste form som kommer suga musten ur dig. Är du inte med på de noterna är risken stor att du kommer springa iväg med svansen mellan benen redan innan första låten Rorschach rullat klart.

Birch musik stressar upp en som lyssnare. Det är full fart, mest hela tiden, och de få gånger Birch stannar upp är lätträknade. Men det är klart, tar man inspiration från b.la The Chariot, Converge och The Dillinger Escape Plan kan det inte bli mycket annat än en vägg av oljud som obarmhärtigt plöjer ner allt i sin väg.

Det spåret som lämnar mest avtryck är andra låten Weltschmertz (Tabula Rasa). Första delen av låten sammanfattar nämligen resten av låtarna galant då det är fruktansvärt kaotiskt och hetsigt. Andra halvan består av ett abrupt avbrott med lågmäld ton som lämnar plats åt eftertanke. Dock hinner en aldrig bli bekväm för känslan av att helvetet snart kommer braka loss igen finns där, krypandes under skinnet. Det är därför jag på tredje låten får ett frågetecken i huvudet när de avslutar låten med ett ambient outro. Det känns lite konstlat och repetitivt men är inget jag stör mig nämnvärt mycket på.

Den "hitigaste" låten, Shades of red & oil, avslutar EP:n. En kompakt låt med plötsligt slut. Om jag fick välja skulle det ambienta outrot fått knyta ihop säcken här, men nu är det perfektionisten i mig som talar (och den behöver vi inte lyssna på, eller hur?)


Ja, för att sammanfatta det hela kan jag säga att detta är ett utomordentligt bra startskott för Birch. Det passar perfekt för dig som gillar snärjig hardcore á la Oak.

Betyg: 3/5

Lyssna på Birch här: bandcampSummary In English:
Birch is a newborn band from Gothenburg that plays chaotic hardcore. They just released their first EP.

You hear that the influences are The Chariot, Converge and The Dillinger Escape Plan. Sometimes they become a little repetitive but when they are at their best they get under your skin in a creepy way.

As a whole it is good release and fans of stressful hardcore will find great pleasure in Birch EP.

Rating: 3/5

Listen to Birch here: bandcamp
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: