iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Letters From The Colony, (You Are Needed Here)

Kategori: djent

Det är fler band som teasar med nya låtar från kommande släpp.
Häng med i underjords-djungeln!


De skojfriska och djent-flörtande snubbarna i Letters From The Colony visar stor instrumental skicklighet på nya låten Insects with Glorified Halos där de slår knut på lyssnarens hjärna med knepiga taktgångar. Jag gillar även att de får med ett lågmält flumparti i låten. Det är en skön avstickare och just där för de tankarna mer till The Mars Volta än Meshuggah.

Lyssna på Letters From The Colony här: Youtube
 
 
 
(You Are Needed Here) är ett nytt band som precis släppt sin första låt Apart from knowing how much you meant, I think I can look back in a positive way. Som ni ser verkar bandet ha en förkärlek till långa låttitlar, som för tankarna till Nazoranais evighetstitlar.
Rent musikaliskt rör sig bandet i gränslandet mellan 90-talets emo och shoegaze. Det är lågmält och drömskt med andra ord. Bra grejer!

Kolla in dom här: Bandcamp
 

Totem Skin - Kargt Landskap

Kategori: grind


Totem Skin har gett oss en vink av vad som komma skall genom att släppa första låten på deras kommande fullängdare Still Waters Run Deep. Första intrycket är att de använder sig av sitt vinnande koncept av höga toppar av grind-explotioner och djupa dalar av postrock harvande. Jag märker även att de blickat mer åt den råa andra ep:n i ljudbilden, något jag ger dom glada hejarrop för! Det ser lovande ut för Totem Skin.

Lyssna på deras nya låt här: Bandcamp