iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

We Dream Alone

Kategori: hardcore

 
För två år sedan släppte We Dream Alone albumet "Endure": en blytung doomkoloss. De kolsvarta låtarna malde på obarmhärtigt och krossade dig som lyssnare. 
 
Nu är de aktuella med sitt andra album "Weightless, But Still Sinking". Denna gången är de argare och har högre tempo, ett virrvarv av fill-ins på trummor bakas ihop med ett harvande på gitarr och bas. Skriken är lika desperata som vanligt .
 
Det vilar lite djent-flörtande hardcore över musiken, med korta atmosfäriska passager à la post-rock. Albumet består av 13 spår där merparten av låtarna klockar in på 2-3minuter var. I kontrast till Endure, där hela albumet var organiskt, känns Weightless, But Still Sinking mer som korta explosioner där det atmosfäriska kommit i skymundan. Om du som lyssnar inte har problem med det så är det ett väldigt bra album.
 
Betyg: 3/5
 
Lyssna här:
https://soundcloud.com/we-dream-alone-official
 
 
 
Summary in English:
We Dream Alone is here with the new album Weightless, But Still Sinking. This time, it's much faster than before and it sounds more like djent flirting hardcore than the doomy colossus that their previous album Endure was.
As a whole it's a good album.
 
Rating: 3/5
 
Listen here:
https://soundcloud.com/we-dream-alone-official
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: