iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Leaving Shore - Clarity. Change.

Kategori: hardcore

 
 
 Leaving Shore släppte sin debut EP Den Långa Vägen Hem i början av 2012, ett mysigt hardcore-släpp med texter på svenska. Nu i mars är de tillbaka med sin andra EP Clarity. Change. I och med andra släppet visar Leaving Shore att de är dett band som är villiga att ändra på sig. Därför faller EP:ns titeln självklar: Clarity. Change.
 
Det är svårt att prata om nya EPn utan att ställa den i kontrast med Leaving Shores debut. Den Långa Vägen Hem med sin ljudbild och ljusa gitarrslingor som tagna från 90-talets emo tillsammans med post-hardcore flörtande låtstrukturer,  lyser med sin frånvaro på Clarity. Change. Det märks redan från start att det är ett mer avskalat  Leaving Shore, vi möter,. De har blivit mer raka i sina låtar och lagt in lite mer jävlar anamma  vilket resulterar i att det blir mer pang på rödbetan. Redan från start köttar de på i rak 2-takt och de ljusa gitarrslingorna som satte sin prägel på debuten har kommit i skymmundan för att ge plats åt lite mörkare och kraftfullare gitarrer.

På andra spåret There's Nothing dras tempot ner och det slängs in en repetetiv och malande gitarrslinga i skärande dissonans. Här göttar jag ner mig rejält för sådana passager har jag en outgrundlig förkärlek till. Det blir en välkomnande parantes i de annars så fartfyllda hardcore alstrerna. Nåväl, det melodiska och fina är inte helt bortblåst heller. I mitten av EPn, på tredje låtens outro, sköljs vi över av sorgliga men fortfarande fina tonföljder som heter duga. Die hard fans av första EPn kommer nog brista lite inombords av välbehag när den låten avverkats.

Leaving Shore har även haft en del omkastningar i bandet och har således en ny sångare. Ett tyngre tryck ligger nu bakom orden som skriks ut, som för övrigt går helt i engelska på Clarity. Change. Låtarna kommer även i ett mer välproducerad skrud den här gången och det framhäver ett myndigare sound.

Som ni ser skiljer sig Leaving Shores båda släpp en hel del från varandra. Båda har sin speciella charm.Vilken som blir folks favorit säger nog mer om personen som lyssnar än om bandet självt. Det känns som Leaving Shore står i ett vägval i vilken riktning de vill ta sin hardcore. Ett vägval mellan ljus och mörker. Frågar ni mig ser jag helst en fusion mellan de båda. Vilken nyanserad hardcore man skulle stå inför då!

Betyg: 3/5

Kolla in Leaving Shore här: Facebook Bandcamp
 

Summary in English:
Leaving Shore plays powerfull hardcore. In the end of mars they will release their second EP Clarity. Change. The title is perfect because the sound is different this time from their debut Den Långa Vägen Hem. That release was a nice hardcore-feast that mixed a raw sound with melodic post-hardcore and lyrics in swedish.
 
This time, the melodic parts has been put aside to make way for a fuller, darker sound. The lyrics are also entirely in English. I like both the bright and dark side of this band, and future releases will tell what path they take.

Rating: 3/5

Check out Leaving Shore here: Facebook Bandcamp
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: