iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Fortify - Before The Light Shatters

Kategori: hardcore


Den som hängt med i bloggen ett tag vet att jag för ett tag sedan skrev om Fortify och deras självbetitlade EP. Det som fick mig att reagera på detta band var hur de rent instrumentalt spelade melodiös hardcore, men sången hörde hemma i metaluniversumet. En ovanlig blandning som i Fortifys fall fungerar riktigt bra. Nu är de tillbaka med en nya EPn Before The Light Shatters.

Det första vi möts av på nya släppet är ett modetrotsande och vemodigt, akustiskt intro. I och med framsidan och texten Before The Light Shatters inser man att Fortify bytt riktning sedan förra släppet. Det kommer bli en vemodigare resa den här gången. Det är även en kortare EP vi möts av. Den består av ett intro och två hela låtar, till skillnad från förra EPn som bestod av fyra fulla låtar. Man kunde ju ha hoppats på att det inte skulle vara kortare denna gången och det är lite störande, speciellt när låtarna det bjuds på håller såpass hög kvalité.

Det melodiösa och punkdoftande bitarna är fortfarande där, precis som den karakteristiska sången. Men de har taggat ner det hela lite, Stalk your prey går t.ex in i en passage med "halvsång" som skulle kunna vara taget ur vilket modern post-hardcore band som helst. Everything = Nothing går ut hårt i början men blir lite mer lågmäld och mystisk efter halva låten för att avslutas med ett crescendo i sann post-metal anda.

Det hela är över på drygt tio minuter och jag kan i ärlighetens namn säga att man är sugen på att höra mer när tredje låten tystnar. Fortifys musik är riktigt bra! Jag hoppas verkligen på en fullängdare i framtiden. Tills dess får man hushålla med dessa små portioner av melodiös hardcore med grovhuggen sång.

Betyg: 3/5

Kolla in Fortify här: Spotify Facebook
 
 
Summary in English:
Fortify is back with a new Ep called Before The Light Shatters. The melodic instrumental punk parts and the metal vocals are still there but Fortify is more moody this time. The acoustic intro is setting the mood. I was hoping for a longer release, three songs go by fast. Still, the songs that are there are of high quality.

Rating: 3/5

Check out Fortify here: Spotify Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: