iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Demise Of An Era - Transitions

Kategori: Metal

 


Demise Of An Era är ett metalcore band från Göteborg som är aktuella med nyligen släppta EPn Transitions. Har ni läst min blogg tidigare känner ni till att mina förväntningar på deras EP var skyhöga då deras låt Empty & Dead, som de teasde oss med, var fruktansvärt eggande.

Jodå, visst är Transitions ett bra släpp. Speciellt om man tar med i beräkningen att de bara funnits sedan september 2012. Är du en sucker för sådan här musik kommer alla dina metalcore-begär tillfredställas. Det är nämligen extremt moshvänlig musik. Något som dock måste nämnas är att de inte gjuter något nytt blod i genren. Vill du ha lite udda genrer-hybrider som t.ex Smile, It's Your Birthday (för övrigt ett av mina favorit metalcore band just nu) som blandar post-rock element i sin musik, skall du kolla åt ett annat håll. Det känns mer som Demise Of An Era är ute efter att fullborda det som redan uppfunnits. Något Transitions bevisar att de är på god väg att göra!

Betyg: 3/5

Kolla in dom här: Facebook Youtube
 
Summary In English:
Demise Of An Era released their debut EP Transitions recently. If you are a sucker for traditional metalcore, you won't be disappointed. Check them out here: Facebook Youtube

Rating: 3/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här: