iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Deception - Break The Silence

Kategori: Metal

 
Här i Sverige är vi fruktansvärt bortskämda med bra metal. Själv blir jag lätt hemmablind. Band som är svinbra kan lätt gå mig förbi i det hav av nya band som ploppar upp. Men det händer att man ibland snappar upp ett nytt metalband och nördar in sig lite på dom. Senaste tillskottent i den kategorin är Deception från Forshaga. De har precis debuterat med EPn Break The Silence.

Det första som händer när jag lyssnar på Deception är att jag förnimmer högstadietider när In Flames album Reroute To Remain var färskt. Starkast blir dessa flashbacks på albumets snabbare delar. För Deception köttar på i ett fasligt tempo. Riffen är kraftfulla och något melodiska vilket gör musiken både mosh och headbangsvänlig.
 
Sången håller hög kvalité och är behaglig att lyssna på. Den är varken grovhuggen eller rosslig och den bakas in snyggt i låtarnas ljudbild. Detta gör att en viss potential av tyngd i musiken försvinner, men det Deception vinner på är att deras musik kan tilltala en lite bredare publik.

I och med Break The Silence visar Deception att de har något fint på gång. Det är röjigt men samtidigt inte för svårtuggat för att nå den stora metalpubliken.

Betyg: 3/5

Kolla in Deception här: Bandcamp Facebook
 

Summary in English:
The metalband Deception is here with their debut EP Break The Silence. It is an enjoyable metal release with powerful yet melodic riffs. Everything is embodied in 4 fast, mosh friendly songs.

Rating: 3/5

Check out Deception here: Bandcamp Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: