iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Vi som älskade varandra så mycket

Kategori: Screamo


Under andra halvan av gymnasiet var jag riktigt nerkärad i screamo. Det var i princip det enda jag lyssnade på då. Band som Orchid, Raein, Saetia, I Hate Myself, La Quiete och Joshua Fit For Battle hörde till favoriterna. Kan man sin historia är det en väldigt tacksam genre att nörda in sig på. Det är därför mötet med Stockholmsbandet Vi som älskade varandra så mycket blir så personligt. Först och främst lirar de screamo som tar en tillbaka 10 år i tiden. För det andra passar bandnamet kusligt bra in på min historia. Jag älskade screamo över allt annat och man fick tusenfalt åter av musiken. Men vi gled isär. Vad var det som hände egentligen? Vi som älskade varandra så mycket...

Nog om mitt försök att bli melodramatisk, låt oss titta på det som egentligen spelar något roll: musiken! Deras senaste släpp består av 2 st låtar: Livet, kärleken och den förbannade ångesten och Du och jag och tiden. Båda låtarna har en samkfull dynamik mellan högdämpad återhållsamhet och högljutt kaos. Detta var väntat då denna blandning är en hörnsten i genren. Vi som älskade varandra så mycket får till det här riktigt bra eftersom de blandar in post-rock element i musiken. Reverb på gitarr och snygga uppbyggnader gör dynamiken ytterst kraftfull.

Något som gör att de sticker ut är att de uteslutande sjunger på svenska. Texter med känslor på utsidan och med en bekännande klang gör att ingen lämnas oberörd. Nåväl, för oss svennebananers är det så, för andra som inte snackar svenska blir det lite mer lurigt. Dock behövs det ingen förståelse för lyriken för att man skall kunna njuta av helheten. Rösten fungerar som ett instrument, den är likvärdig de andra instrumenten. Somliga kan nog tycka att det låter grötigt, det är trots allt en "hit or miss" att göra så.
 
Sammanfattningsvis är det här ett bra släpp och kommer tillfredställa alla som hungrar efter riktig screamo.

Betyg: 3/5

Kolla in Vi som älskade varandra så mycket här: Bandcamp
 

Summary in English:
Vi som älskade varandra så mycket is a band from Stockholm that plays old school screamo. Their latest release consists of 2 tracks: Livet, kärleken och den förbannade ångesten and Du och jag och tiden.  With lyrics in swedish and feelings on the outside this band will satisfy all who thirst for real screamo. They also mixes in post-rock elements in the music.They use frequently reverb on the guitar and it sounds great!

Rating: 3/5

Check them out here: Bandcamp
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: