iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Whorls - Lvmen Natvrae

Kategori: Black-metal


Jag fullkomligt älskar när musiken sväljer en hel och tar en till andra ställen, även om man bara finner outsägligt lidande där. Ta till exempel danska Whorls, de kommer släppa en 7" under namnet Lvmen Natvrae via Boue Records och Maniyax Records. Här snackar vi verkligen om att föras bort av musiken. Det är svärta, mörker och total misär, utan några som helst ljusglimtar. Deras black metal/hardcore-hybrid penetrerar sig igenom alla skydd som man kan tänkas använda för att värja sig från deras överväldigande helvete till låtar. Deras intensiva alster skär som knivar i öronen. Det sjuka är att jag njuter av varje sekund.
 
Lvmen Natvrae är inte för de räddhågade, det är musik svart som tjära och den drar dig ner i avgrunden. Utan nåd eller barmhärtighet. Dissonans, doom-passager blandat med partier av fullkomligt kaos och ett dödsångestskrik som inte verkar komma från den här världen koncentreras in på dryga 13minuter. Det kan verka som en enkel match för alla som gillar att gotta ner sig i misären, men jag varnar er: låtarna är såpass onda, ljusfattiga och dunkla att de 13minutrarna är precis vad ens psyke klarar av. Om du tror att du pallar trycket för Whorls sadistiska musik har du en rejäl resa framför dig, om det blir en njutbar sådan beror helt på om du är masochistiskt lagd.

Betyg: 4/5

Kolla in Whorls här: Facebook
 

Summary in English:
Whorls from Denmark will release a 7" entitled Lvmen Natvrae through Boue Records and Maniyax Records.
Damn, their black metal/hardcore-hybrid is pure evil. The music is so fucking dark and intense that it may be to much even for the greatest fans of extreme music. With dissonance, doom passages mixed with pure chaos and a abyss roar, the music takes you to another place. There you´ll only find misery and if you're masochistic as I am you will love Lvmen Natvrae.

Rating: 4/5

Check out Whorls here: Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: