iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Dethrone - Humanity

Kategori: Metal

 
2011 släppte Värnamobandet Dethrone en alldeles utmärkt självbetitlad EP. En starkare debut får man leta efter, det var obarmhärtigt röj från första thrash-riffet till det bittra slutet. Att bandet la ribban på en sådan sadistiskt hög nivå visar att de har ambitionen nå längre än att bara glida förbi som en parantes på metalhimlen. I mars släpper de sitt debutalbum Humanity och det är med detta album de skall förföra alla som törstar efter en fläskig death och thrash-hybrid.

Man märker att grabbarna i Dethrone utvecklats rejält rent musikaliskt sedan 2011´s ep. På de första spåren på Humanity är tempot är rejält uppskruvat. Förutom en jäkla riffande har de även adderat generös användning av blast beats och ett jävla rens på baskaggen. Att de i början på albumet går ut stenhårt och flörtar med döds-influenser får en att börja fundera om Dethrone gått hela vägen och blivit br00tal på heltid. Det är inte förens drygt halva albumet svept förbi och spåret Towards the abyss drar igång som de bestämmer sig för att gå ner i tempo och spela lite softa och melankoliska toner. Men den invaggande stämmingen infinner sig inte länge för efter en liten stund dundrar de iväg i ett vansinnigt tempo igen. Det blir ett wake up call att Dethrone vägrar lyssnaren att känna sig trygg i musiken.

Man märker även att de tidigare så starka thrash-influenser har fått ge vika för lite mer melodiska inslag. En hel del melodiösa slingor flyger förbi titt som tätt, men detta är inget som någonsin tar överhanden. Som helhet tar Dethrone det bästa ur death och thrash-metal och sätter sin egna stämpel på det. Humanity är helt enkelt en smaskig metal-fest och är du en metalhead värt namnet kommer detta album inte göra dig besviken.

Betyg: 4/5

Kolla in Dethrone här: Facebook
 

Summary in English:
In 2011 Dethrone released an awesome EP. Now in March they will release their debut album Humanity, and the expectations are sky high. Will they deliver?
 
First, I hear that they are developed musically since last time because the tempo is turned up sharply. Besides thrash-riffs, they have a generous use of blast beats which makes the music more brutal. But this is not the whole side of the music. At times, they put in some melancholic chords here and there and overall, it sounds great! Humanity is a death and thrash-hybrid at its best!

Rating: 4/5

Check out Dethrone here: Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: