iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Kvalitet före kvantitet

Kategori: hardcore


A cursed hope från Lund släppte nyligen en demo bestående av en låt. Det kan tyckas vara lite magert men i det här fallet är det kvalitet före kvantitet som gäller! De här grabbarna sparar inte på krutet. Med deras mörka sludge/hardcore drar de fram likt en bulldozer och förstör allt i sin väg.

Låten som helhet har en riktigt skitig ljudbild. Det är smutsigt och opolerat, vilket i mitt tycke ger precis rätta känslan till den här sortens musik.
 
Uppbyggnaden i låtens förta halvminut talar direkt om att det här är inte är någon munter punkdänga vi kommer få höra. Det är ett svart hål av misär vi kommer dras ner i. Sen brötar de på i d-takt och blastbeat och vrålar bl.a ångestfyllt "Pulverized by just one glance. Empty sightings now. Seeking comfort in rain won't balance your growing need for others pain". Fucking underbart!

Vid dryga 1.15 minuter in i låten blir det en helvändning. Trummisen slutar med sitt blastbeat och börjar istället slakta cymbalerna. Det partiet är så satans tungt att jag tror min hjärna skall kollapsa p.g.a den obarmhärtiga tyngden.

Kort och gott, Somber minds är en väldigt bra låt. Den skakar om en psykiskt. Jag väntar ivirigt på att A cursed hope skall släppa mer materia snart. Kolla in deras bandcamp här.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: