iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Shrine - Aether

Kategori: Post-metal

 
Damn! ibland stöter man på riktiga guldkorn i den Svenska underground-scenen. Ta Shrine t.ex, efter att ha lirat ihop sedan 2010 är de aktuella med nya diy-EP:n Aether. Efter att ha knarkat EP:n kan jag med facit i hand säga att man verkligen får mersmak av deras musik!

Det Shrine bjuder på är groovy metal kryddat med sludgeiga och psykadeliska undertoner. På Aether blandar de ursinne med vemod, tunggung med komplexa, trippiga passager. Det känns lite som ett kärleksbarn mellan tidiga Mastodon och ett Dillinger Escape Plan på valium. Vågar man bara släppa taget och ta in musiken fullkomligt är det är en våg av intryck som sköljer över lyssnaren. Är det ett frö av frustration som gror inom en? Brister man snart ut i melankoli? Eller befinner man sig bara inne i en snedtripp på svamp? Det är oundvikligt att inte påverkas av musiken när man väl underkastat sig den.
 
Ser vi bara till produktionen så sitter allting som ett smäck på Aether. Ljudbilden är tung och clean, riffen vassa, trummorna härligt precisa och sången skrovlig. Just att de vågar ha skrik som ofta återfinns i hardcoren, istället för traditionellt metal-growl gör att de förblir intressanta.

På Shrines hemsida står det att det jobbas på en fullängdare. Jag kan knappt bärga mig tills jag får sätta klorna i det!

Kolla in Shrine här.

Summary in English:
Swedish Shrine has released its second diy-EP, named Aether.
They play groovy metal with sludgy psychedelic undertones. If you imagine a mix between early Mastondon and Dillinger Escape Plan on valium you have Shrines soundscape in a box. Overall, Aether is great and I can not wait until I hear the upcoming album.

Check them out here.
 

Kommentarer

  • Frisk säger:

    Dom här var riktigt bra, första låten var grym!

    2012-10-28 | 14:35:10

Kommentera inlägget här: