iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Satan, vad bra!

Kategori: hardcore



Okej. Har du någon gång undrat, precis som jag, hur det skulle låta om Satan slet upp jordskorpan, förbannade hela mänsklighetens existens och drog ner dig och resten av vår planets befolkning i helvetes brinnande avgrund? I samma veva som Satan skulle radera vår historia skulle han dränka varenda en av oss i en pöl att ruttnande sörja för att för all framtid utplåna bevis på att vi en gång vandrade på jordens yta.. Hur skulle det soundtracket låta?
Jag tror det skulle låta ungefär som This gift is a curse. Det är den känslan jag får när jag lyssnar på deras fullängdare I, Guilt Bearer. Mänskligheten går under. 

Rent musikmässigt är det en fusion av hardcore och black-metal de bjuder på, rikigt mörkt och stökigt med andra ord. Första spåret, The Swarm, är en explosion av rent kaos. Andra spåret fortsätter i samma anda men halvvägs in i låten händer något. Låten slås av och går långsamt ner i tempo.  Med en snygg övergång som knappt märks av tar den långsamma låten Att hata allt mänskligt liv vid. Här briljerar verkligen This gift is a curse. De är som allra bäst när de går ner i doom-tempo och på ett hypnotiskt sätt repetativt harvar på med sin misär. Sedan fortsätter de, med kaos, ångest, snygga övergångar, ursinne och tempoväxlingar för att till sist komma fram till albumets final, I will swallow all light. Just det spåret påminner om deras tidigare EP då det var nerdraget tempo för hela slanten.

Detta är inte musik som du slölyssnar på eller har som bakgrundmusik. Sätter du på deras album dras du med ner i skiten, du kan inte annat än att lyssna engagerat. Pallar du trycket har du en grymt härlig och omtumlande upplevelse framför dig. Förbered dig väl, annars är jag rädd att dina öron börjar blöda. Detta är serious shit.

Lyssna på mästerverket här.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: