iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Moloken

Kategori: DoomMoloken
från norra Sverige gör verkligen skäl för sitt namn. Det är dyster och nedstämd musik de spelar. Om de skulle stannat där skulle de vara som vilket Doom-band som helst men som tur är gör inte Moloken det. Det som gör att de sticker ut är att de har riktigt intressanta skiftingar i sina låtar. De har ena foten i Doom/death-träsket men har även anmmat 70-talets progressiva rock. Detta gör att musiken blir mörk och tung men samtidigt ljus, trippig och skev. Rent spontant känns det som ett tidigt Cult of Luna doppat i syra.

Deras senaste album Rural (2011) känns som en naturlig fortsättning på Our Astral Circle (2009), båda släppa via Discouraged Records. På båda albumen leker de med ytterligheter. De blandar mörker med ljus, hårda tunga partier med lågmälda lugna passager. Just på det senaste släppet blir det extra tydligt och det är det som gör Rural till en riktig fullträff.  I Grunden är albumet en kolsvart episk resa men de kryddar till det rejält med att slänga in ljusstrimmor titt som tätt. Det ger en speciell atmosfär i musiken och det är det som gör att Moloken sticker ut.

Kolla in dom här.


Summary in English:
Moloken from northern Sweden is one of the most interesting doom bands that are currently active. Instead of just concentrating on darkness and misery they throw in elements from the progressive rock in their music. It is similar to an early Cult of Luna high on acid.

They have released two albums, Rural (2011) and Our Astral Circle (2009) through Discouraged Records.
Both albums are really great because they play around with extremes. Dark and light, heavy sections with low-key passages. They build up an interesting dynamic that gives them a unique atmosphere in their music.

Check them out here.

Kommentarer

 • Frisk säger:

  De lugna partierna va riktigt najs, gillar inte riktigt sången dock.

  Videon var ju mys!

  Svar: Ja videon är grym!Själv uppskattar jag den något endimensionella sången för det passar så bra in i den mörka och meditativa musiken. Man hamnar i trans typ..
  Emil Svensson

  2012-10-20 | 02:48:01

Kommentera inlägget här: