iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

En rejäl käftsmäll

Kategori: crust

 
 
Dags att knyta kängorna och ta på sig nitvästen. Finska Dishit har släppt en 10" vinyl. Under 10 minuter plöjer de igenom 6 låtar i ett vansinnigt högt tempo.

I grunden är det smutsig in-your-face-Crustpunk de lirar men som en smakfull tvist hör man att de bakar in metalliska inslag i sin musik. Förutom rak d-takts mangel exploderar de stundtals ut i furiösa blastbeat-partier som friterar hjärnan på en. Just att de ogenerat flörtar med Grindcoren gör att musiken känns extra mustig, galen och arg.

Texterna som vrålas och gurglas ut är i det mörkaste laget. De rör ämnen som skam, självförakt och allmän själsvånda. Kort och gott kan man säga att Dishit vill förmedla att allt är skit och ingenting kommer någonsin bli bra. Det budskapet passar musiken som handen i handsken.
 
Man blir sugen på att skaffa en rejäl karatefylla och pumpa med knuten näve när man lyssnar på dom. Helhetsupplevelsen är som crustpunk ska vara, en fet jävla käftsmäll. Det är en sadomassochistisk njutning.

Kika in dom här.


Summary in English:
Dishit from Finland has released a 10 "vinyl. They play in-your-face-Crustpunk with anguished lyrics. They also use tasteful elements of grindcore in their punksongs. It manifests itself in the use of blast beats.
The soundscape is extremely raw, with guttural vocals mixed with dirty distorted guitars.  
Overall, it sounds like punk should sound, like a punch in the face.

Check them out here.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: