iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Visio Mortis - Call Of The Swarm

Kategori: Metal

 
Dags att hålla i hatten för Visio Mortis från Lidköping är här med debut EPn Call Of The Swarm. Releasedatumet är satt 1:a december.

Musiken de spelar är melodisk dödsmetall med en och annan skön tvist. Till att börja med är väldigt snabbt och stökigt. På de två första låtarna Odium och Born In Deceit, manglar de obarmhärtigt på som om det inte fanns någon morgondag. Även om de använder sig av snygga riff och slingor så är ljudbilden härligt skitig och rå. Mycket av det har att göra med Sebastian Gustavssons grovhuggna stämma. Den är i det mörkaste laget och jag tycker det ger musiken en grymt tung atmosfär.

På tredje låten Call Of The Swarm drar de ner tempot och förvandlar sin musik till en riktig rockrökare. Det melodiska finns fortfarande där och det känns om en naturlig transformation. Fjärde låten King Of Torment tar vid och här tänder Visio Mortis till på alla cylindrar och ger allt dom har! Blastbeats och mos på baskaggen står som spön i backen och gitarrunkeriet går i hundra knyck. Riktigt härligt! Till sist knyter de ihop säcken med pianobaserade outrot Where All Becomes Dust och för en annan ger hela EPn ett begär av att höra mer.

Som sagt, 1:a december släpps Call Of The Swarm och Visio Mortis ställer till med ett fett releaseparty på Italiabaren i Lidköping då. Det kan man ju bara inte missa! Vi ses där.

Kolla in Visio Mortis här: Facebook


Summary in English:
Visio Mortis from Lidköping, Sweden is here with their debut EP Call Of The Swarm who will be released 1 december.
 
The music they play is melodic death-metal. Besides melodic riffs, they have a raw sound, thanks to Sebastian Gustavssons dark growl on the vocals. They also use blastbeats alot and overall this is a nice and brutal melo-death feast!

Check them out here: Facebook
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: