iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Tantara - Based On Evil

Kategori: Thrash

 
Norsk-Svenska thrash metalbandet Tantara släppte för ett tag sen sitt debutalbum Based On Evil. Med Flemming Rasmussen som producent, kanske mest känd för att ha jobbat med Metallica, gjorde att förväntnigarna på denna debut var skyhöga. Nu har i alla fall albumet funnits ute ett tag och det är en riktig guldklimp bland den nya vågen av thrash metal som har fått ett uppsving de senaste tiden.

Tantara öppnar albumet med att smälla på fullt artelleri. De smattrar på i full rulle med intensiva riff och man blir helt tagen på sängen. På andra låten drar de ner tempot något och hamrar på i något som skulle kunna beskrivas som en kavalkad av gitarrunkeri. Det ena galna solot avlöser det andra. Tantara har verkligen en progressiv ådra i sin musik för det blir aldrig repetetivt. Det många nyanserna i musiken gör att det aldrig blir tröttsamt att lyssna på. Det extremt uppskruvade tempot inbjuder även till att dra igång moshpits of doom och skulle i princip kunna riva vilken krogspelning som helst med rätt publik.

På andra halvan av albumet hörs nya versioner av deras äldra alster från deras EP Human Mutation. Just albumsavslutaren The Killing of Mother Earth passar det mer genomarbetade soundet klockrent då de börjar med ett akustiskt intro. Det är prententiöst och bombastiskt utan att för den delen bli löjligt.

Albumet i sin helhet är verkligen "based on evil". Det finns ingen ballad eller någon utstuderad radiohit. Ljudbilden på albumet är analogt och rått och man får en riktigt grym live-känsla, mycket på grund då albumet inte är inspelad med klick. Jag diggar  Based On Evil brutalt mycket, det är en stark debut och en riktig fullträff från Tantaras sida.

Kolla in Tantara här: myspace facebook
 
 
Summary in English:
The Norwegian band Tantara released their debutalbum Based On Evil a couple of months ago.

The music they play is thrash metal and they mix frenetic riffs and kickass solos in a extremely turned up tempo. They don´t follow a verse-chorus-verse-chorus pattern and therefore the experience is unpredictable and you won´t loose interest. You can really feel a nice progressive atmosphere in the songs.
 
The album as a whole is truely based on evil. It has a really raw sound and you won´t find a boring radiohit or a powerballad on this debut. Overall, it´s simply awesome!

Check out Tantara here: myspace facebook
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: