iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Rock för den tänkande människan

Kategori: Metal

 
Jag har följt Incurvatus från Ulricehamn i några år nu. Första gången jag stötte på dom var dom ett band som inte riktigt hade hittat sin stil ännu. De blandade hejvilt mellan thrash, metalcore och blues-inspirerad metal. Bortom den ambivalenta fasaden kunde man ändå urskilja att Incurvatus var en outslagen blomma, som bara väntade på att slå ut i full blom. I och med nya EP släppet The Furnace Of Dreams visar dom att år av ihärdigt slit har burit frukt. De har nämligen vuxit in i ett moget sound.

The Furnace Of Dreams är en progressiv mid-tempo rock/metal koloss, som sveper fram över lyssnaren. Den har episka propitioner, 4 låtar betas av på hela 33minuter! Det hinns med mycket under den halvtimmen. I ena stunden drar de igång en riktig rockrökare och mosar på för att i andra stunden bjuda in lyssnaren till en lång instrumental blues-aktig del av låten. Här smäller de oftast in solon titt som tätt och vissa gånger tappar man hakan för att man blir så hänförd av gitarrunkeriet som pågår.  Det är en otroligt balanserad dynamik i låtarna. Övergångarna från de olika partierna är riktigt välgjorda, de känns naturliga och aldrig någonsin krystat.

Det jag måste slå ett extra slag för är att de har jazziga inslag i musiken. Det manifesterar sig i de mer lugna och återhålsamma partierna i låtarna. Här briljerar verkligen Incurvatus. De för tankarna till de äldre hårdrocksbanden som i huvudsak tog inspiration från bluesen istället för rocken.

Sammanfattningsvis kan jag säga att The Furnace Of Dreams är riktigt bra! Den har lite tuggmotstånd, det krävs en engagerad lyssnare. Dock älskar jag musik som inte stryker lyssnaren medhårs. Man kan säga att Incurvatus är rock för den tänkande människan.

Är du sugen på ett eget exemplar av deras EP kan du kontakta bandet här.
 

Summary in English:
Incurvatus from Ulricehamn, Sweden has released an EP, The Furnace Of Dreams. They play a form of progressive mid-tempo rock/metal with a touch of blues and jazz. They have a good dynamic in their songs there they switch between straight ahead rock with moody blues parts. I like it alot!

Check them out here.
 

Kommentarer

 • Marcus säger:

  Jag gillar verkligen recensionen! Tack för dina åsikter. :)
  // Marcus (Incurvatus)

  Svar: Varsågod! Alltid kul med uppskattning :)
  Emil Svensson

  2012-11-02 | 12:17:12

Kommentera inlägget här: