iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Prinsen av Bhutan

Kategori: indie

 
Det är så festligt med indie! Bandnamnen brukar vara anordnade så att det lika gärna skulle kunna vara en låttitel eller albumsnamn. Så är det även med Kalmar-baserade Prinsen av Bhutan. Namnet är taget från landet Bhutan där dom inte mäter landets framgång i BNP utan i BNH, bruttonationallycka. Man mäter alltså landets framgång i hur lyckliga folk är. Det tycker Prinsen av Bhutan är fint och så även jag. Det visar att det finns ett djup i deras skapande och de som gillar att nörda in sig på band har mycket att hämta här!

Ser vi enbart till musiken framför Prinsen av Bhutan härlig indiepunk. Deras EP Bruttonationallycka har en rå och analog ljudbild men är samtidigt melodisk och poppig. Det osar äkthet för de har skitit i metronon och vart sparsamma med omtagningar. Jag gillar skarpt att genuiniteten nästan kokar över. Att de håller det äkta ska de ha cred för!
 
Bra musik skall kännas och helst göra lite ont också. Det lyckas Prinsen av Bhutan utmärkt med för låtarna river en i hjärtat. De bringar fram eftertanke eftersom texterna är vemodiga och filosofiska. Det blir nästan lite tragikomik i det hela eftersom själva musiken känns såpass högstämd och energisk.

För att knyta ihop säcken kan jag säga att Bruttonationallycka är snuskigt bra.
Lyssna på dom här.
 

Summary in English:
Prinsen av Bhutan is a four piece band, hailing from Kalmar, Sweden. They play indiepunk with a raw and geniune sound. On their EP Bruttonationallycka they are playing their hearts out with melancholy and philosophical lyrics in swedish.

Listen to it here, it´s great!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: