iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Curse This Ocean

Kategori: hardcore

 
 
Med bandmedlemmar från både Cagliari i Italien och Frankfurt i Tyskland kan man tycka att det borde vara lurigt för Curse This Ocean att bli samspelta som band. Att de skulle ha detta problem är däremot inget man märker av överhuvudtaget. Den 15:de december släpper de nu sitt debutalbum LIGHTBRINGER via Strikedown Records. Extra anmärkningsvärt är att Magnus Lindberg från Cult Of Luna har haft ett finger med i spelet via sin mastering av albumet.  
 
Curse This Oceans musik är en kolsvart och blytung hardcore-hybrid. Stundom brötar de på likt en tornado som skoningslöst slänger omkull lyssnaren. Ibland bjuder de på återhållsamt lugn i sann post-metal anda. Hur som helst sparas det inte på krutet. Redan från start börjar det d-taktas och manglas på i ett hiskeligt tempo. Stygga riff och dissonans blandas med snygga slingor som verkligen engagerar lyssnaren och man tappar aldrig fokus i det virrvarv man befinner sig i. Ibland för de tankarna till Converges strukturerade oreda.

När femte låten tar vid drar de ner tempot några snäpp och man hinner hämta andan en smula. Genom att göra spåret till en instrumental passage kan jag bara säga att de gör denna dynamiska växling med stil! Sjätte låten börjar och nu har de istället transformerat sin musik till en episk doom-dänga som är lika mörk som höstkvällarna är innan den första snön har lagt sig. Detta är dock inte något bestående för de två kommande låtarna är en urladdning i rent vansinne! Låten Among The Wolves är t.ex en av det mest intensiva upplevelser jag hört på länge. Okompromissad användning av blastbeats mosar sönder kropp och själ på en...

När man väl ligger där, söndermanglad till sin stora förtjusning slänger de in ännu en doom-inspirerad låt. Låten går i trioler och som alltid när man använder sig av detta blir det extra sväng och gung i musiken. Väl inne på tionde och sista låten på albumet, The Eight Day,  kan man nästan tro att Curse This Ocean har proppat i sig en burk med valium för det är en riktigt slö låt de knyter ihop säcken med. Detta är absolut ingenting dåligt för spåret är massivt och det känns gött välbehövligt med ett sådant avslut.

Jag tycker att LIGHTBRINGER är helt jävla fantastisk! Det är en intensiv, rå och brutal upplevelse som kommer tillfredställa alla som kräver lite mer komplex och dynamisk hardcore. Alla tummar upp för Curse This Ocean!

Kolla in dom här: Myspace Facebook,
 
 

Summary in English:
With members in both Italy and Germany, Curse This Ocean is here with their first full length album called  LIGHTBRINGER. It will be released on December 15th, 2012, by Strikedown Records.
 
LIGHTBRINGER is an extremely dark, raw and intense hardcore-hybrid. Harsh riffs, dissonance and appealing tones blends with d-beat and blastbeats. At times, they are like an unstoppable tornado, leaving nothing behind. But this is not the whole side of Curse This Ocean. Sometimes they go into low-key, yet heavy passages in a  true post-metal spirit. These dynamics between chaos and heaviness gives the album epic proportions and are very interesting to listen to.

Overall, LIGHTBRINGER is a brutal feast for the ears. I like it alot!

Check out Curse This Ocean here: Myspace Facebook
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: