iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Spelning: Visio Mortis och Outshine

Kategori: Metal

 
Vad passar bättre att infira årets sista månad än att dra på en riktigt svettig krogspelning? Just denna igensnöade kväll var det fullt ös på Italia i Lidköping. Stället som vanligtvis är en av de finare resturangerna i staden förvandlades på lördagskvällen till haket nummer ett för alla rockers och metalheads i orten. För de som var sugna på att bröta runt och headbanga stod Visio Mortis för underhållningen. Outshine å andra sidan tillhandahöll lite mer omdömesgill hårdrock för de som kanske inte vill stå och hutta med näven och få ölspill på sig.
 
 

Just denna kalla decemberafton hade Visio Mortis från stan sitt releasegig för EPn Call Of The Swarm. Jag recenserade EPn för ett tag sen då jag lovordade den och var därför extra spänd på att få se hur de skulle leverera live.
Damn, jag blev inte besviken här heller. Vilket jäkla ös grabbarna bjöd på! Musiken var tight som en druva och det brutala rens de fick ut på EPn överförde de live. Dock var volymen rejält uppskruvad, dubbeltramps-manglet tryckte som shockvågor mot bröstet och hälften in på spelningen gick proppen och musiken tystnade. Visio Mortis tappade inte peppen för det och när de väl fick igång ljudet igen mosade de på som om ett avbrott aldrig hade existerat. Proffsigt!


 
 
Det var en viktig kväll för Göteborgsbandet Outshine. Det var premiärspelning med deras nya sångare Micke Holm, ett välbekant ansikte för oss Lidköpingsbor eftersom hans gamla band Stagedoor har uppträtt flitigt på hemmaplan genom åren. Outshine bröt upp med gamla sångaren i Juni iår och värvade då Micke istället. I och med bytet har bandet har fått ett skitigare och ondare sound, något som jag tycker gett bandet ett uppsving. Med facit i hand levererade dom med dunder och brak och gav publiken en intensiv och tung rock-konsert. Med betoning på tung.
 
Sammanfattningvis var det en grym kväll!
Kolla in banden här: Visio Mortis Outshine
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: