iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Spelning för Musikhjälpen

Kategori: Metal

     Smile It´s Your Birthday                                                                                   Foto: Julia Ekman
 
 
 
Musikhjälpen 2012 går av stapeln 10 december men om man befann sig i Borås igår kunde man redan då skänkt en slant till eventet. Allégruppen annordnade nämligen en spelning där alla pengar gick till en buffert som kommer skänkas till Musikhjälpen när det väl drar igång.

Det var många band som spelade under kvällen. Själv kom jag efter halvlek och missade därför Kulturskolans Rockband, Jävla Trams och Blue Orchid. De banden jag såg, spelade allihop någon fom av metalcore och stället svämmade över av breakdowns, nollning på gitarrer och growl blandat med skönsång. Ett Mecka för metalcore-entusiasten, en överdos för de ofrälsta.
 

All At Once var först ut efter pausen och bjöd på en traditionell metalcore-spelning. De skapade kontraster med ett skojfriskt intro som slogs av för att bröta igång slakt på instrumenten.

The Burial Of You And Me har på kort tid växt som live-band. De kör 100% på sin grej. Humorn och glimten i ögat är bandets främsta vapen och det manifesterade sig bäst i bandets egna version av Carla Rae Jepsens låt Call Me MaybeThe Burial Of You And Me älskar det de gör och det syns. De tar inte så allvarligt på saker och ting och vill helst att alla ska ha en trevlig och rolig upplevelse när man ser dom live. Livsenergin flödade!

A Dead Tree Doesn't Talk hade tagit sig från Göteborg för att hjälpa till att samla in pengar till musikhjälpen. I barfota krigsmundering skrek Marcus Bäckström för fulla muggar och övriga bandmedlemmar hoppade på det tåget och gav publiken en snor-tight show. Daniel Englund från The Burial Of You And Me gästade även bandet på scenen.

From North By South imponerade med grymma riff och deras metalcore var inne och nosade på death metal-universumets brutaliteter. Riktigt härligt.
 
Alla banden ovanför spelade musik som var närbesläktade med varandra. Metalcoren har en tydlig mall man kan gå efter om man vill göra snygga låtar. Problemet är bara att man som band kan förbli smått anonym när lamporna släcks och man går av scenen.
 
Är detta är någon som Smile It´s Your Birthday har insett och därför tagit in icke-traditionella element i sina låtar? Hur som helst var detta kvällens mest intressanta band då de med sin oortodoxa blandning av metalcore och post-rock gav en fy-helvetes grym show! Det kan tyckas vara en ohelig allians att blanda breakdowns och ångestladdade hardcore-skrik med reverb, men satan i gatan vilken läcker kombination Smile It´s Your Birthday gör det till. I början av nästa år skall de börja spela in en EP, något jag jag ser fram emot att ta del av.

Totalt fick man in 3320kr som kommer gå direkt till Musikhjälpen. Det är inte fy skamm.
Jag hade med mig min filmkamera och nedanför finner du videoklipp och bilder på gårdagens band. Tack till Julia Ekman för att jag fick ta del av hennes bilder.


Smile It´s Your Birthday:
 
The Burial Of You And Me:A Dead Tree Doesn't Talk:


From North By South:
 
All At Once:
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: