iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Spelning: Anchor m.fl

Kategori: hardcore

          Anchor.                                                                                                     Foto: Tanja A Tapper


Skövde fick i fredags besök av Sveriges mesta hardcore-band Anchor. Trots att det var glest med folk blev det ändå en riktigt svettig kväll nere i Lokelokalen. Totalt var det 4st punk/hardcore som spelade. Först ut var lokala Business: Terror, som uteslutande spelade gamla punk- och hardcore-dängor. Man fick bland annat höra egna versioner av Black Flag, Bad Brains och Minor Threat. Ett exempel har du här. Att höra sådana gamla klassiker fungerade bra som uppvärmning.Andra bandet ut på scen var Growing Pains från Göteborg. Deras melodiska punk/hardcore gjorde ingen besviken. Snabba och stökiga alster blandades med lite mer circle-pit-vänliga låtar. Paralleller mellan Ignite och Strike Anywhere kunde göras, bara att Growing Pains kommer i en lite mer skitig och jordnära skrud.
 
 


Sedan var det dags för Elapse från Örebronx att beträda scenen. Vassa riff, dubbeltramp och arga vocals avlöste varandra i den lite mer metal-inspirerade hardcoren Elapse lirar. Tobias Jonsson imponerade på gitarr då han bara spelat med bandet i drygt en månad. Visste man inte om det skulle man tro att han varit en fullfjädrad medlem från bandets start.

Till sist var det Anchors tur att spela. Som alltid när de lirar är det ett förjävla ös på scenen. Det hoppas runt och det är allmänt stökigt och brötigt, precis så som grym hardcore skall vara. De visade vart skåpet skulle stå för just denna kväll var det nog mer röj på scenen än på golvet. Det var härligt att se att Anchor körde på trots en svikande publik och det blev värdigt för alla som trots allt tagit sig dit.

Sammanfattningsvis var det en riktigt bra kväll och jag hoppas få se mer sådana här tillställningar runt om i Skaraborg i framtiden!
 

Kolla in banden som spelade:
Anchor
Elapse
Growing Pains
Business: Terror

Kommentarer


Kommentera inlägget här: