iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Forlorn Remembrance - Dystopian Dreamscapes

Kategori: Metal


Forlorn Remembrance har släppt en ny demo, Dystopian Dreamscapes. Som jag tidigare skrivit när jag recenserat deras tidigare alster spelar de Opeth-inspirerad metal och är således inte rädda för att bege sig ut från metal-genrens trygga grund och bryta ny mark.
 
Senaste demon är inspelad i bandets replokal och kvalitén är därefter. Ljudbilden är så jäkla rå! Det är något jag tycker förhöjer upplevelsen. Det blir så nära inpå, intimt och jordnära. Den ödmjuka förpackningen som denna demon är inbakad i står i bra  kontrast till låtarna som har episka propotioner. De är långa, har mycket uppbyggnader och innehåller mestadels akustiska partier. Stundtals är det bedövande vackert, fina harmonier knådas in i en drömsk ljudbild.
 
Bästa sättet jag kan komma på att beskriva musiken är att den har några höga toppar av ursinne och extremt djupa dalar av ljuvlig atmosfär. Ibland glömmer man av att Dystopian Dreamscapes i grunden är till för headbangers, men dubbeltrampen påminner en snart att det är metal man lyssnar på. Jag kan tycka att vissa övergångar från lugnt till hårt är lite väl rakt på, stundtals känns det inte naturligt och det är här Forlorn Remembrance har sina största brister. Dock är  Dystopian Dreamscapes sammanfattningsvis en behaglig verklighetsflykt för alla metalheads därute.

Betyg: 3/5

Kolla in Forlorn Remembrance här: Facebook
 
 
 Summary in English:
Forlorn Remembrance has released a new demo called Dystopian Dreamscapes. It has an extremely raw soundscape because it is recorded in the bands rehearsal-room. I really enjoy the sound! The music they play is a dreamlike, Opeth-inspired metal with long, acoustic parts.
 
The songs are really long, has epic proportions and it feels more like a journey than an outbreak. The only thing that brings down the experience is that sometimes the passages from the smooth acoustic parts to the harsh, heavy parts feels unnatural. Yet, overall, Dystopian Dreamscapes is a good escapism for every metalhead out there.
 
Rating: 3/5

Check out Forlorn Remembrance here: Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: