iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

DementiaH‏ - Liberty...Limited

Kategori: Thrash


Det är härligt att se att thrashen flödar i undergroundkretsarna. Mycket har vi att tacka för den lilla comeback genren fått genom band som Evile och Municipal waste. Senaste tillskotten jag kommit över är DementiaH‏ från Värnamo. De består av 3 st 18 åringar som köttar på med gammal bay area influerad thrash. 
 
DementiaH är aktuella med albumet Liberty...Limited, nio spår av gammalt hederligt gitarrunkeri som betas av på dryga halvtimmen. Låtarna är således ett knippe koncentrerade alster, de snittar runt 3 minuters. Det innebär att det är intensiva explotioner DementiaH bjuder på. Solon är de sparsamma med, tyngpunkten har de lagt på att få fram en riktig riff-fest. Det gör att det blir aggresivt och sjävla kärnan i genren framförs okompromissat. Negativitet, cynism och ond bråd död är något förutsägbart, texternas tema. Det är bara till DementiaH‏s fördel, ska man spela old school ska man hålla det äkta.

Instrumentmässigt har jag inte mycket att säga till om eftersom det håller mycket hög klass. Det enda som tar ner upplevelsen är tyvärr sången. Det är inget tryck bakom den. Man hör dock att han har röst för den här sortens musik, det gäller bara att träna upp stämbanden lite till, så den håller samma klass som gitarrklinkandet. I överlag är det trots allt en positiv upplevelse att lyssna på Liberty...Limited.

Betyg: 3/5

Kolla in DementiaH‏ här: Facebook Youtube
 

Summary in English:
DementiaH from Värnamo is a three piece band that plays old bay area influenced thrash. They have released an album called Liberty...Limited. Nine tracks on 30 minutes results in a massive riff-explosion. They are restrained with solos and they have put their concentration on the riffs.
 
Overall, it sounds good. The only thing is the vocals. It´s a bit wimpy and it puts down the whole experience a bit, especially when the musicianship is so good. If they only fix that, they will kick ass!

Rating: 3/5

Check them out here: Facebook Youtube
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: