iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Conflagrator - Inevitable Punishments

Kategori: Thrash


Conflagrator är ett ungt band från Stockholm. Det är ett gäng tonåringar som har lirat ihop sedan 2009. Musiken de levererar är thrash av den gamla skolan. Tidigare i år släppte de sin första EP - Inevitable Punishments, vilket resulterade i en massa spelningar både i och utanför huvudstaden.

Det första som slår mig är att de är jäkligt skickliga på sina instrument trots sin ringa ålder. Det riffas för fullt i ett snabbt tempo,  baskaggen på trummorna går varm. Sången är sådär härligt vass och skrikig som bra thrash-vocals ska vara. Ljudbilden är jordig, den har precis rätt mängd smuts i sig och som helhet är det grym thrash grabbarna i Conflagrator bjuder på.
 
Det enda jag eftersöker är mer gitarr-solon i låtarna. Nu är det bara en till två solon per låt och det kan tyckas vara lite snålt när man vet vad Conflagrator är kapabla till!

Sammanfattningsvis känns Inevitable Punishments som ett frö på någonting stort. De ska snart dra in i studion igen och spela in en till EP. Lägger de sina kort rätt kan de mycket väl få en att festa som om det vore 1986.

Kolla in Conflagrator här: Facebook Youtube
 

Summary in English:
Conflagrator is a band from Stockholm, Sweden and they play old school thrash. They released a EP - Inevitable Punishments earlier this year.

The band members are teenagers and for their age they are very talented musicians. Fast riffs and slaughter on the bass drum is mixed with harsh vocals. The only thing I miss is the guitar-solos. Now it´s only one to two per song and it might be a little efficient when you know what Conflagrator are capable of.

Inevitable Punishments feels like a seed of something epic.

Check out Conflagrator here: Facebook Youtube


Kommentarer


Kommentera inlägget här: