iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Anchors & Roses - Distance

Kategori: mathcore


Har ni någon gång sett någon få ett epileptiskt anfall? Det har i alla fall jag och det är en ganska läskig syn. Den som får ett anfall faller ihop på marken och sprattlar okontrollerat.
Vad vill jag ha sagt med det här? Jo, epileptiska anfall är den bästa beskrivningen jag har på Jönköpingsbaserade Anchors & Roses musik. Deras EP har funnits ute ett tag (dec 2011) och för er som gillar tuggmotstånd och inte kollat in Distance än, är det på tiden att ni gör det nu! För det är riktigt bra grejer.
 
Det är ren, kaosartad och ursinnig hardcore Anchors & Roses häver ur sig. De fullkomligt mosar på från start och slaktar sina instrument. Trummorna är spattiga, gittarerna likaså. Den skrikiga sången är galen och desperat. Ibland går de ner i tempo men det fortsätter att vara stressfullt för rundgång och dissonans på gittaren gör att man inte kan slappna av. Tänk er Screamo utan de lugna lågmälda partierna så får ni en bild av hur det låter. Det påminner även om Dillinger escape plans äldre verk, det är galet, okontrollerat och spasmartat. Något jag välkomnar med öppna armar.

När man plöjt igenom de fyra låtarna har hjärnan slagit knut på sig själv flera gånger om och man undrar vad fan man varit med om. "Fick man ett knytnävslag i ansiktet precis?" frågar man sig. Omtumlande är det i alla fall. Dock ger jag ett varningens finger till de lättskrämda och räddhågade. Detta är verkligen inget för den oinvigda utan är enbart musik för de redan frälsta. Fans av extrem disharmoni kommer med största sannolikhet se Anchors & Roses som en skänk från ovan.

Kolla in dom här: Facebook Bandcamp Tumblr
 
 
Summary In English:
Anchors & Roses EP  Distance (2011) is a mathcore masterpiece. It´s like an epileptic attack, an unstoppable force that cuts your brain in half. Chaotic drums is mixed with dissonance on the guitar. The screams are crazy and desperate. Even thou they go down in tempo, the music never stops being stressfull because the disharmony never disappears. At times, they reminds me of the early work of Dillinger escape plan.

This is not music for the faint hearted. But fans of extreme dissonance will be pleased.

Check them out, the´re awesome: Facebook Bandcamp Tumblr
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: