iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

No Omega - Shame

Kategori: hardcore


Det finns band som börjar lugnt och låter sin musik växa efter varje släpp. Sen finns de dom banden som sätter ribban högt i början och släpper en fy helvetes grym debut, för att sedan göra en besviken genom att inte kunna leverera lika hårt med framtida släpp. Det är dom här två grupperna som dominerar musikscenen idag. Men det finns en grupp till, ett sällsynt sällskap som går ut stenhårt i början och överträffar sig själva gång på gång med framtida släpp. Den senaste upptäckten i den här kategorin är No Omega från Stockholm. Med en överjävligt bra EP och debutalbum i ryggen är de tillbaka med albumet Shame som kommer släppar på LP och CD i april via Throatruiner Records. Dock kan man redan nu lyssna och ladda ner albumet. Hur grymt som helst!

No Omega hänger i gränslandet mellan skitig, aggresiv hardcore och hjärtskärande, melankolisk post-metal. Sammanslagningen av dessa två världar gör att soundet blir unikt. Samtidigt är det väldigt brokigt. Köttar de inte på med 2-takt och circlepit-partier går de runt maniskt i tunga , mörka post-rock doftande landskap. På Shame möts man först av ett invaggande lugn innan man slängs in i en tjock vägg av kaos på trummor, högljudda gitarrer och en taktfast bas. De har även lagt tyngdpunkten på den tunga sidan av sig själva, de snabba partierna är de mer sparsamma med. Något jag tycker birdrar till en mer hopplös känsla som gror inom en och växer ju längre fram i Shame man kommer.

Något jag måste ta upp är sången, då den är helt klanderfri. Den är ångestladdad, sönderriven och blir, tillsammans med instrumenten, vacker. Det ligger en slags skönhet i ett trasigt yttre. Du som lyssnare sköljs nämligen över av en känslostorm av de destruktiva delarna av det mänskliga psyket: hat, ilska och ångest. Även de mest starka individer kan inget annat än att kapitulera inför sin egna sinnesstämning. No Omega kommer dra ner dig till det svarta hål av misär de själva är fast i.
 

No Omega har överträffat sig själva och har släppt en hardcore-platta som kommer följa med vid ens sida ett bra tag framöver. Den har allting jag älskar i musik: mangel, mörker, misär, tyngd, melankoli, hat, ilska och ångest. Jag kan inget annat göra än att ge alla tummar upp.

Betyg: 5/5

Kolla in No Omega här: Bandcamp Facebook
 
 
 Summary in English:
There are bands that exceeds themselves repeatedly. One of them are No Omega from Stockholm. They just released their secound album Shame, and in april, you will be able to get LP's/CD's of Shame through Throatruiner Records.

No Omega play a blend of furious hardcore and moody post-metal. On Shame, you will face a thick wall of chaotic drums and loud guitars. The anguished vocals makes the songs dark and depressing. I really love music that is aggressive, anxious, and that mix grinding parties with extreme heaviness. That's why I find Shame flawless and irresistible

Rating: 5/5

Check them out here: Bandcamp Facebook
 
 

Kommentarer

  • Alekzandra Kelahaara säger:

    Oh, en femma. Riktigt snyggt omslag också!

    2013-03-10 | 13:58:09
    Bloggadress: http://bookupied.blogg.se/

Kommentera inlägget här: