iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Georgia Barbershop

Kategori: punk

 
Georgia Barbershop är ett Stockholmbaserad band som lirar garagepunk. Deras album It’s OK. It Only Took Seven Years är rena kärleksförklaringen till pumk av den gamla skolan, då det var svettigt och hurtigt redan från start. I Georgia Barbershop fall kryddar man även sina alster med 70-tals rock. Det är rakt på men samtidigt lekfullt vilket resulterar i att låtarna blir medryckande och engagerande.

Produktionen är minimalistsik och analog. Eftersom de lirar garagepunk undrar jag lite hur stort deras garage egentligen är, för det låter nästan som de knökat in sig i en garderob och spelat in allt ihop där. Dock passar ljudbilden låtarna perfekt! Det förstärker nämligen bara retrovibbarna ännu mer.

Som sagt är det ett bra riv redan från start och Georgia Barbershop brötar på i högt tempo genom hela albumet. Variationen får således sig en törn här och det är det som är Georgia Barbershops akilleshäl. Allt annat sitter nämligen som en smäck på It’s Alright. It’s OK. It Only Took Seven Years. Sammanfattningsvis är det här trots allt ett bra släpp och den kommer passa alla som vill ha kompromisslöst ös.

Betyg: 3/5

Kolla in Georgia Barbershop här: Facebook Bandcamp Spotify
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: