iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Newborn Empire - Sexodrome

Kategori: rock

 
 
Omslaget må vara något obehaglig. Men står det SEXODROME med stora bokstäver och under är något som liknar ett cum-face så ger det i alla fall mig kusliga vibbar. Det är så satans rått och opolerat! Lyssnar man på musiken inser man snart att de faktiskt passar ihop. Nu menar jag inte att Newborn Empire från Vaxholm spelar obehaglig musik. Nej, det är rå och ogenerad rock de spelar. Omslagets essens finner man i musiken.

På deras nyligen släppte ep Sexodrome bjuds det på 3st låtar. Alla är svettiga alster, röjiga och skräpiga. Jag diggar ljudbilden skarpt. Den är mustig och analog, mycket tack vare att trummorna sitter som ett smäck. Basen är härligt stoner-aktig att det känns som man äntrar en rökridå när den smattrar igång. Gittarerna är klassiska i ljudet då de pendlar mellan dist och cleant.

Sången är också av hög kvalité, den har många nyasner. Allra bäst visas det på den fartfyllda låten Surface Of Time när de i slutet fullkomligt ballar ur. Efter ett åtsittande gitarrsolo går hela bandet lös på sina instrument och mosar på som om de aldrig hade gjort något annat. Samtidigt får sångaren ett nervöst sammanbrott och skriker för full hals. Det låter nästan som stämbanden trasas sönder. Just sådana här urladdningar är jag dödligt förälskad i och jag kan bara säga att det låter fucking underbart!
 
Det de kan tänka på till framtida släpp är att jobba upp dynamiken på instrumenten så de blir mer mångfacetterat. Som ep funkar det att bara dundra på som de gör nu, men som album kan det lätt bli något tjatigt. Dock känns det att Newborn Empire har något fint på gång. De för tankarna till The Vines critical hit-album Highly Evolved. Vågar man hoppas på att de kanske blir nästa stora grunge-hopp?

Betyg: 3/5

Kolla in Newborn Empire här: Bandcamp Facebook
 

Summary in English:
Newborn Empire from Vaxholm released their first ep Sexodrome recently. They offer swetty rock with a raw sound. I like the soundscape, the bass is stoner-like and it feels like you entering a smoke-filled room. My favorite song on the ep is Surface Of Time. After the last guitar-solo they go completely mayhem on the instruments while the vocalist screaming  his lungs out. I fucking love that!

One thing they can work on is to be more dynamic on the instruments. But you hear that Newborn Empire has something nice going on. My thoughts goes to The Vines first album Highly Evolved and if Newborn Empire work hard they have a chance to be the next grunge-hope.

Rating: 3/5

Check them out here: Bandcamp Facebook
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: