iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Youtube-fredag!

Kategori: indie

Äntligen fredag! Själv kickar jag igång helgens bravader med att lyssna in mig på lite ny, ung musik i olika genres.
 Dolores Haze är ett band från Stockholm som lirar alternativ rock. De lånar element från både indie-pop och rock scenen men även grunge, noise och Sonic Youth. Det som tilltalar mig är kontrasten i musiken, blandningen mellan det lågmälda och det högljuda. De har även ett återhållsamt scenspråk som driver fram nyfikenheten i en. Är det blyga eller är de bara sjukt mycket shoegaze? Att inte ha vetskap om det ena eller det andra förstärker mystiken kring detta band. Man dras ner i mörkret, både av musiken och attityden. Dolores Haze är en oslipad diamant och värda att hålla koll på.

Kolla in dom här: facebook soundcloud
 Att famla runt i mörkret hela helgen är nog inte så önskvärt för de flesta, så även för mig och vad passar då inte bättre att dra igång lite 70-tals doftande progressiv rock för att komma i ett annat sinnestillstånd? Phylatterion är en trio från Trelleborg som lallar runt med lekfulla riff och experimentslusta. Det svänger om grabbarnas musik. Deras låt Lady Apache är verkligen svingo! De kommer inom en snar framtid släppa sin debut skiva. Det är bara att hänga på låset.

Spana in Phylatterion här: Facebook Hemsida

Från samma stad som Phylatterion hittar vi även de hårt rockande bandet Imminence. De bjuder på metalcore av den lite grövre kalibern när de brötar på med en ohygglig tyngd, som de förstärker genom att utesluta skönsång helt. Deras video till låten The Devourer är riktigt frän, de droppar musikvideo-klichén att mosa runt i en sleten lagerlokal och de har istället begett sig ut i naturen för att spela in videon.

Spana in Imminence här: Facebook Hemsida
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: