iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Black Barrel Smoke - 2012

Kategori: Metal


Black Barrel Smoke, från de småländska skogarna reser sig detta band för att leverera grym death n´roll. Med ett par gig och en ep i bagaget släppte de förra året debutalbumet, som de rätt och slätt döpt till 2012. En fruktansvärt glasklar titel till glasklar musik.

2012 är ett elva-spårigt långt släpp, fullproppat med metal det svänger av. Tänk er Hatebreeds tungung de får till, blandat med en tjock rökridå av riff a lá Down. Black Barrel Smoke har anammat de beståndsdelarna och malt ner ingredienserna för att bygga upp något eget av det. Det är så satans headbangs-vänligt att man tror de skjutit groovet rakt in i venen på en. Paradoxalt nog är det väldigt raka takter de kör med. Swing/jazz-takterna lyser med sin frånvaro och jag kan faktiskt sakna det lite i musiken. Det blir lite endimensionellt till och från. Jag ställer även ett frågetecken till Paint It Black-covern. Det är ett oväntat drag att sätta den sist på albumet. Det förstör lite av helheten när man låter den knyta ihop säcken.
 
Med det sagt är 2012 trots allt ett utomordentligt bra släpp. För er som gillar groove, feta riff och ett jäkla driv kommer det bli lilla julafton när ni sätter tänderna i Black Barrel Smoke.

Betyg: 3/5

Kolla in dom här: Facebook Bandcamp Spotify
 
 

Kommentarer

 • Black Barrel Smoke säger:

  Spotify länk:

  http://open.spotify.com/album/1LoUwvHdidLVLr0G47IUdY

  Svar: Jag fixade till spotify länken så nu skall det funka! :)
  Emil Svensson

  2013-01-17 | 09:01:38

Kommentera inlägget här: