iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Youtube-fredag nr2

Kategori: indie

Dags för en till "Youtube-fredag". Denna gången blir det en salig blandning av pop/rock, metalcore och indie. Hoppas det smakar!


 
Charlie & Fredrik spelar sån där helmysig pop/rock som genomborrar en bröst och letar sig in till ens hjärta där gemytlig stämning infinner sig och stannar kvar. Ta bara och lyssna på låten Hide & Seek. Det är i princip omöjligt att inte le av välbehag av den silkeslena sången och de mjuka tonerna som ljuder från instrumenten.
Kolla in Charlie & Fredrik här: hemsida facebook
 
 


För den som hungrar efter rak men ändå skillad metalcore kan skatta sig lycklig, för här kommer en rejäl dos av den varan i och med Demise Of An Eras låt Empty & Dead. Lyssna på gitarrunkeriet i låten, svingött!

Jag misstänker att detta band har fått sin beskärade del av "haters" eftersom de skrivit en förklaring till varför de pratar i refrängen. Att försvara varför man låter som man låter ska man aldrig behöva göra och mitt tips är att strunta i alla haters helt och hållet. Det är egentligen något positivt när folk drygar och bara ger negativ kritik, då vet man att man börjar komma någon vart med musiken! Dessutom, "rudeness is the weak person's imitation of strength".

Deras debut ep TRANSITIONS är i skrivande stund påväg hem till mig, så förvänta er att inom en snar framtid få höra mer av detta extremt lovande band.
Kolla in dom här: facebook
 
 


RevoliZe består av ett gäng tonårstejer som träffades under ett Popkollo-läger för två år sen och har skrivit musik ihop sedan dess. Efter att ha sett den här videon och lyssnat på deras låtar på Spotify kan jag konstatera att de har sått ett frö till något som kan bli hur grym indierock som helst!
Kolla in RevoliZe här: Facebook Spotify
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: