iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

DiCose - Cherries And Broken Ass

Kategori: rock



Italienska DiCose började som ett coverband som dammade av gamla grunge-dängor. Efter några års plinkade blev suget efter att göra egna låtar så stort att de 2010 gick in helhjärtat att skriva eget material. Sommaren 2011 släppte de epn Cherries And Broken Ass, den har jag precis upptäckt och fått lägga vantarna på.

DiCose är ett skojfriskt band. De byter instrument med varandra bara för att det är kul, trots att alla i grunden är gitarrister. Att se dessa live vore en upplevelse utöver det vanliga eftersom de efter varje låt byter instrument med varandra. Nu är 2013 här och de skall åter in i studion för att spela in nytt material. Något jag ser fram emot enormt mycket!

Om vi ser till Cherries And Broken Ass så är det ett släpp med många bottnar. Nyanserna pendlar mellan grunge, space-rock, alt.punk och hardcore. Det är enerverande svettigt, extremt skräpigt och väldigt rivigt. Smutsiga, spaceade gittarer, fläskig bas rörs ihop med dundrande trummor. Första spåret Fandong, känns super-punkig och jag kan inte låta bli att få upp Black Flag i huvudet. Samma damp-energi finns där.  Ser man sedan till låten This Tuck-0, som är en liten, fin och nerslöad låt med hårda trummor, för den tankarna till Hot Water Music.

Men min absoulta favorit på epn är Lucerna Tavioli. Det är en blandning mellan space-rock och en vanlig nerskruvad grunge-ballad. Sången är smygade, inbäddad i reverb som gör att den ligger i bakgrunden och det känns som man svävar runt i tyngdlöshet. Men efter ett tag hörs ett avgrundsvrål som med ett duns smäller ner en på jorden igen. Sedan slänger det in ett helskruvat gitarrsolo med skeva effekter som gör upplevelsen ännu mer wierd. Det är oförskämt effektfullt.

DiCose styrka är även deras svaghet. Det är variernade så in i helvete, vilket kan tyckas vara bra. Men man kan inte urskilja en röd tråd i musiken, förutom de distade gitarrerna. Det kan medföra att man inte känner sig hemma någonstans i  deras låtar. Man famlar i mörkret så att säga. Dock är låtarna riktigt, riktigt bra så varje enskild låt för sig är snuskigt behaglig, men som helhet håller det inte fullt ut.

Betyg 3/5

Kolla in DiCose här: Facebook Myspace
 

Summary in English:
DiCose from Italy started as a coverband, playing grunge and alt.rock songs. In 2010 they started to write their own music and in 2011 they released the ep Cherries And Broken Ass. It is a grunge rock feast with many shades. At times, you can hear space-rock, punk, alt-rock and even hardcore in their songs.

For example, the first track, Fandong is so swetty and punky that Black Flag pops up in my head. The down-tempo song This Tuck-0 on the other hand, makes me draw parallells with Hot Water Music.

Yes, variety is not lacking but sometimes it´s hard to see a red thread in the music. Sometimes it feels like you stumble in the dark. Yet, the songs are at very high quality so you will enjoy Cherries And Broken Ass anyway.

Rating: 3/5

Check out DiCose here: Facebook Myspace
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: