iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Nionde Plågan

Kategori: crust



"Den nionde plågan var totalt mörker, ett mörker så tätt att man kunde ta på det" står det i Andra Mose-boken. Det kan knappast vara ett sammantfräffande att Nionde Plågan från Jönköping (Frikyrkornas centrum i Sverige) valt att kalla sig just så. Namnet passar nämligen musiken klockrent. Nioende Plågan är rent mörker iklädd Crustmundering med metal-influenser.

Deras nyligen släppta, självbetitlade debut börjar med en smygande uppbyggnad i Neurosis-tempo för att sedan brista ut i ett tunggung som heter duga. Andra spåret tar vid och de exploderar ut i d-takt. Oförutsägbart? Ja! men samtidigt självklart och peppande. Brutalt och utan nåd harvar de på med sina låtar. De blandar kaotiskt rens med nedbromsade doom-passager. Tyngdpunkten har de dock lagt på d-takt, vilket jag uppskattar.

Texterna är smärtsamt raka, arga och exakta. De sitter som en kniv i hjärtat när de, med en personlig underton spyr galla på västvärldens moraliska förfall.

Nionde Plågans diy-släpp kommer reta gallfeber på optimister, kapitalister, kristna, fyllekajor, sexister och ytliga personer. Den är med andra ord mycket bra!

Lyssna på dom här.


Summary in English:
Nionde Plågan from Jönköping, Sweden debuts with a self-titled diy-realease. It is darkened Crust with metal influences they play. They combine fast D-beat blasting with low-key doom-inspiring passages. The lyrics are very misanthropic and it really fits the dark music well.
 
Overall, their debut is good and you can listen to it here.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: