iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Mephorash - Chalice of Thagirion

Kategori: Black-metal



Black-metal bandet Mephorash från Uppsala  följer upp råbarkade men smått anonyma Death Awakens (2011) med nya Chalice of Thagirion, som släpps nu i slutet av oktober.

Det som bjuds på nya släppet är i vanlig ordning onda slingor, snabba riff och raka blast-beats. Om Mephorash hade stannat där skulle det bara blivit en sömning upprepning på Death Awakens. Som tur är gör dom inte det utan de gjuter nytt blod i sin musik genom att bygga upp en stämningsfull, mörk atmosfär i låtarna. De har experimenterat med att använda sig av diverse ljud och oljud som inte kommer från gitarr, bas, trummor eller för den delen, en skrovlig hals. Ta t.ex. spåret Corpus Christi. I introt, innan låten exploderar ut i ondskefullt rens hörs enbart regn, åska, kyrkklockor och munksång. Det låter riktigt ockult och kusligt.
 
Just det här med stämningen och atmosfären Mephorash får fram i låtarna för tankarna till Niles sätt att slänga in ambienta partier i sina låtar. För det är just det, man märker av vissa döds-influenser på skivan. I somliga passager gurglas sången fram istället för att skrikas ut i klassiska black-metal vocals. Det är någonting jag välkomnar med öppna armar för det blir ett intressant avbrott från de rakbladsvassa avgrunds-skriken.

Chalice of Thagirion har även en riktigt välproducerad ljudbild, därför försvinner lite av kylan i soundet. Men eftersom det de har flörtat lite med dödsinfluenser gör det egentligen ingenting. Det genomruttna, onda och mörka är fortfarande kvar och sammanfattningsvis är det ett riktigt bra platta!

Kolla in Mephorash här.


Summary in English:
The black-metal band Mephorash from Uppsala, Sweden will release a new album Chalice of Thagirion in late October. Besides blast-beats and wicked riffs, Mephorash also use ambient elements in their songs that gives an occult and spooky atmosphere to the album.

Overall, it´s a great release and you can check them out here.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: