iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Blod, svett och dårar

Kategori: rock



Nu när hösten har kommit kan höstdepressionen lätt smyga sig på och få vem som helst att vilja lägga sig i ett hörn och ruttna bort lite. Tur att det finns band som Göteborgsbaserade Bottlecap. Deras musik livar verkligen upp stämningen under den här mörka årstiden. Den 13:de oktober kommer debutalbumet.

Musiken de levererar är av sorten mustig rock med en varm och analog ljudbild. Det för tankarna till 70-talets hårdrock, en tid då experimentslusta rådde. Man hör en medveten lekfullhet från Bottlecap´s sida, det är väldigt svängiga riff som ger låtarna ett skönt groove.

Den riviga albumsöppnaren Set Me On Fire är en sån där låt som man får pondus av. Skulle man gå på stan med den låten i hörlurarna skulle ingenting kunna stoppa en för man skulle känna sig så jävla cool.

Sedan forsätter de i ett par svettiga, öl-indränkta låtar innan Carry me all the way tar vid. Här går Bottlecap ner i tempo. Är det en smörig ballad det är frågan om? Turligt nog är det inte det. Det är samma stuk av rock som ger ett välbehövligt kontrast till den hurtiga inledningen.

Några låtar senare kommer den lugna och överraskande  interluden Hang On, Mr. Porridge. Den fungerar som en bro mellan flumtunga Soma och albumsfinalen Up (From This Dying Sea). Just finalen är så fet att den skulle kunna riva vilket uteställe som helst.

Bottlecap´s debut som helhet är en riktigt bra rockplatta. Det är blod, svett och dårar, helt enkelt rock´n´roll när den är som bäst. Häng på låset nu på lördag!

Kolla in deras hemsida här.

Kommentarer

  • Let It Bleed säger:

    Fan vilket coolt band!

    Svar: Ja, dom är riktigt bra! :)
    Emil Svensson

    2012-11-13 | 07:46:58
    Bloggadress: http://letitbleed.se/

Kommentera inlägget här: