iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Mr Artist - My Own Way

Kategori: rock



Mr Artist är ett band från Göteborg som spelar soft rock. För inspiration har de tagit sikte på de riktiga giganterna i musikvärlden som Bruce Springsteen, Tom Petty och Rolling Stones. De har precis släppt sitt debutalbum My Own Way.

Det första som slår mig är de tydliga blues-inslagen i låtarna. Gittarerna klinkar flitigt på och de blandar in både saxofon och piano i låtarna. Harmonierna på sången är helt oklanderliga och allting tillsammans blir riktigt svängigt och härligt.
 
När man vill lira i den här ligan av musik gäller det att allting sitter som ett smäck och My Own Way är riktigt välproducerad. Det finns inga stora krusiduller att hänga upp sig på. Det enda nämnvärda grejen jag störde mig på var Saxofon-solot på låten Surrender. Där kan jag tycka att det blir lite väl cheesy men man får tänka på att jag är skadad efter att ha sett för många 80-tals filmer där saxofon-solon används i krystade romantsika scener.. Överlag är det en bra debut och för de som vill ha soft, melodidriven rock lär inte bli besvikna.

Kolla in Mr Artist här: Facebook Spotify
 

Summary in English:
Mr Artist from Gothenburg, Sweden has released their debutalbum My Own Way. They play a smooth form of rock and are inspired by giants like Bruce Springsteen, Tom Petty och Rolling Stones.  This release have a really clean and nice sound. The songs are catchy and melody driven. Overall, it´s a good debut and fans of this kind of music will not be disappointed.
 
Check out Mr Artist here: Facebook Spotify
 

Kommentarer

  • Letitbleed.se säger:

    Det här var ju ganska bra! Otroligt snyggt omslag dessutom!

    2012-12-03 | 14:08:39
    Bloggadress: http://letitbleed.se/
  • Yesman säger:

    Fann flera av låtarna mycket tilltalande. Tycker inte som dig att saxofonen blev för cheesy i Surrender, tvärt om, saxofonen är det som gör låten bra!

    Svar: som sagt, jag får fel associationer av just det solot. Men trevligt att du finner det tilltalande!
    Emil Svensson

    2012-12-04 | 14:30:44
  • Tomas säger:

    Oj, ännu ett bra band från Göteborg! Nice!

    2012-12-04 | 15:45:49
  • Talismanen säger:

    Många bra band kommer från Göteborg och detta var verkligen ett av dom. Gillar dom sorgsna inslagen i Lost.

    2012-12-04 | 17:50:10

Kommentera inlägget här: