iloveundergroundbands.blogg.se

Unpolished Rarities, D.I.Y and Heaviness

Fortify - ST EP

Kategori: hardcore



Stockholmsbandet Fortify  håller uppe tempot för sitt musikskapande. I somras släppte de en självbetitlad EP men redan i första kvartalet nästa år går de åter in i studion för att spela in nytt. Än så länge får vi hushålla med EPn som finns ute.
 
Nu är det så att Fortify spelar melodisk hardcore. När man tänker sig den musiken brukar band som H20 och Strike Anywhere komma upp i tankarna. Dock har dessa band lagt mycket av den melodiska tyngdpunkten på sången. Fortify jobbar inte på det sättet utan de har lagt den melodiska biten på gitarrerna. Sången är däremot så grov och mörk att det låter mer som den hör hemma i ett metalcore-band. Det låter faktiskt riktigt ballt ihop!

2-takt är stommen i musiken men i låten Through your eyes tar Fortify ut svängarna och blir lite mer sansade. Där syns inga circlepit partier till. Låten Cold pendlar mellan melodidriven punk och upptakten till ett fett breakdown i en metalcore-låt. Till min stora glädje skiter dom i att brista ut i ett populistiskt breakdown utan de visar bara att de är inne och nosar på genren.

Fortify är inget traditionsenligt band, de känns som en fusion mellan punkrock och metalcore och det kan vara lite svårtillgängligt för vissa. Hardcore-punkarna kan tycka det låter för grovt och metalcore-kidsen kan tycka det inte är tillräckligt moshvänligt. Räds du inte för lite tuggmotstånd är Fortifys självbetitlade EP en riktig pärla.

Betyg: 3/5

Kolla in dom här: Bandcamp Facebook Spotify
 

Summary in English:
Fortify is a band from Stockholm that plays melodic hardcore. they released a self titled ep this summer and early next year, they eill enter the studio to record a bunch of new songs.

When I hear the term "melodic hardcore", I think of bands such H20 and Strike Anywhere. They use melodic vocals in their songs, but Fortify is melodic in the guitar-play. The vocals is harsh and dark and it sounds more like it could fit in metalcore. The mixture is interesting and overall, the EP is really good!

Rating: 3/5

Check them out here: Bandcamp Facebook Spotify

Kommentarer


Kommentera inlägget här: